Sockerkaka med vaniljfyllning
3 ägg
3 dl socker
1 dl kokande vatten
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Fyllning
125 g margarin
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det kokande vattnet och rör om.
Blanda bakpulvret med mjölet och rör ner i äggvispet.
Häll smeten i en smord och bröad form och grädda på 200 grader i 40 minuter.
Ta ut kakan, låt svalna och dela i två bottnar.
Fyllningen:
Koka margarin och mjölk häftigt i 2 minuter. Ta av kastrullen och rör ner sockret.
Dränk in bottnarna med vätskan. Lägg ihop bottnarna och sikta florsocker över.
Det går bra att frysa kakan.
Söndagsmusli
5 dl havregryn
5 dl rågflingor
1 dl pumpafrö
1 dl solrosfrö
1 dl kokosflingor
1 dl linfrö
1 dl vetekli
1 dl hasselnötter (hackas)
1 dl mandel (hackas)
1 dl honung
1 dl matolja
1 dl vatten
Värm olja, honung, vatten tills honungen löst sig
Blanda vätskan i grynen så att allt blir genomfuktat
Lägg i långpanna 180 gr rosta 20 -30 min, rör om då och då
Servera med torkad frukt, russin