Sockerkaka med vaniljfyllning

3 ägg

3 dl socker

1 dl kokande vatten

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

 

Fyllning

125 g margarin

1 dl mjölk

4 msk vaniljsocker

 

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det kokande vattnet och rör om.

Blanda bakpulvret med mjölet och rör ner i äggvispet.

Häll smeten i en smord och bröad form och grädda på 200 grader i 40 minuter.

Ta ut kakan, låt svalna och dela i två bottnar.

Fyllningen:

Koka margarin och mjölk häftigt i 2 minuter. Ta av kastrullen och rör ner sockret.

Dränk in bottnarna med vätskan. Lägg ihop bottnarna och sikta florsocker över.

 

Det går bra att frysa kakan.


Söndagsmusli

5 dl havregryn

5 dl rågflingor

1 dl pumpafrö

1 dl solrosfrö

1 dl kokosflingor

1 dl linfrö

1 dl vetekli

1 dl hasselnötter   (hackas)

1 dl mandel          (hackas)

 

1 dl honung

1 dl matolja

1 dl vatten

 

 

Värm olja, honung, vatten tills honungen löst sig

 

Blanda vätskan i grynen så att allt blir genomfuktat

Lägg i långpanna 180 gr rosta  20 -30 min,  rör om då och då

Servera med torkad frukt, russin

 


RSS 2.0