Sockerkaka med vaniljfyllning

3 ägg

3 dl socker

1 dl kokande vatten

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

 

Fyllning

125 g margarin

1 dl mjölk

4 msk vaniljsocker

 

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det kokande vattnet och rör om.

Blanda bakpulvret med mjölet och rör ner i äggvispet.

Häll smeten i en smord och bröad form och grädda på 200 grader i 40 minuter.

Ta ut kakan, låt svalna och dela i två bottnar.

Fyllningen:

Koka margarin och mjölk häftigt i 2 minuter. Ta av kastrullen och rör ner sockret.

Dränk in bottnarna med vätskan. Lägg ihop bottnarna och sikta florsocker över.

 

Det går bra att frysa kakan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0