Glace au four

200 g  Frysta hallon
1st färdigköpt tårtbotten
3 ägg
1 dl socker
500 g vaniljsocker
2 msk mandelspån

Gör så här:

Sätt ugnen på grill, högsta värmen. Halvtina hallonen. Skär till
 tårtbottenså att den får samma form som ett glasspaket. Lägg
botten på ett ugnsäkert fat eller i en ugnsäker form. Vispa vitorna
till hårt skum i en ren och torr bunke. Tillsätt socker och fortsätt
vispa tills marängsmeten är fast och toppig, ca 1 min. Lägg
hallonen på tårtbotten. Lägg glassen ovanpå hallonen. Bred
på marängsmeten runt om så att allt täcks väl. Det är viktigt att
all glass och även sidorna är täckta av marängsmet. Strö över
mandelspån. Ställ in i övre delen av ugnen ca ½ min tills ytan
börjar bli ljusbrun. Passa noga! Ta ut den ur

Hasselbackspotatis

Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen.

Skär i tunna skivor men inte helt igenom.

Om man lägger potatisen tex i en träsked

så kan man skära utan att riskera

skära igenom helt.

Lägg potatisarna med den skårade sidan

uppåt i en ugnsäker form. Pensla eller klicka

ut matfett på varje potatis.

Ställ in mitt i ugnen, 225 grader i 25 minuter.

Ta ut formen och pensla eller klicka på ytterligare

matfett. Strö på salt och ströbröd.

Ställ in formen i ugnen igen och baka ytterligare

20 minuter eller tills den är mjuk.


Ugnsbakad Fetaost i foliepaket med honung

4 port

 

1 paket Zeta Fetaost, (150 g)

1 msk flytande honung

1 msk Zeta Olivolja Extra Vergine

timjan, några kvistar

svartpeppar

aluminiumfolie

 

Tillagning

1. Lägg osten på aluminiumfolie och vik ihop.

Värm osten i ugnen på 175 o i ca 10 minuter.

2. Vik upp folien och ringla över honung och

olivolja, strö över timjan och svartpeppar.

Tips! Variera rätten som Fernando fick den på

en taverna i Thessaloniki: Lägg en stor skiva av en

bifftomat på Fetaosten och strö generöst med torkad

oregano över innan du viker ihop paketet. Ringla på

olivolja innan du äter osten, men hoppa över honungen.

 


RSS 2.0