Glace au four

200 g  Frysta hallon
1st färdigköpt tårtbotten
3 ägg
1 dl socker
500 g vaniljsocker
2 msk mandelspån

Gör så här:

Sätt ugnen på grill, högsta värmen. Halvtina hallonen. Skär till
 tårtbottenså att den får samma form som ett glasspaket. Lägg
botten på ett ugnsäkert fat eller i en ugnsäker form. Vispa vitorna
till hårt skum i en ren och torr bunke. Tillsätt socker och fortsätt
vispa tills marängsmeten är fast och toppig, ca 1 min. Lägg
hallonen på tårtbotten. Lägg glassen ovanpå hallonen. Bred
på marängsmeten runt om så att allt täcks väl. Det är viktigt att
all glass och även sidorna är täckta av marängsmet. Strö över
mandelspån. Ställ in i övre delen av ugnen ca ½ min tills ytan
börjar bli ljusbrun. Passa noga! Ta ut den ur

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0