Pepparrotssoppa
Snabbt och enkelt recept på en fantastiskt god soppa. Serveras med fördel med bröd till. Passar utmärkt att laga i förväg.
2 msk smör
3msk mjöl
1 l vatten
2-3 st hönsbuljongtärningar
125 g pepparrotsost t ex Cantadou
1 dl crème fraiche
2-3 tsk pepparrot, nyriven
2-3 krm salt
hackad persilja
1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölet och fräs en kort stund. Häll på vattnet, lite i taget under vispning. Tillsätt fond och låt buljongen koka upp.
2. Vispa ner pepparrotsost och crème fraiche. Tillsätt pepparrot och smaka av med salt. Låt soppan sjuda 3-5 min.
3. Strö hackad persilja över soppan eller i tallrikarna innan servering.
2 msk smör
3msk mjöl
1 l vatten
2-3 st hönsbuljongtärningar
125 g pepparrotsost t ex Cantadou
1 dl crème fraiche
2-3 tsk pepparrot, nyriven
2-3 krm salt
hackad persilja
1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölet och fräs en kort stund. Häll på vattnet, lite i taget under vispning. Tillsätt fond och låt buljongen koka upp.
2. Vispa ner pepparrotsost och crème fraiche. Tillsätt pepparrot och smaka av med salt. Låt soppan sjuda 3-5 min.
3. Strö hackad persilja över soppan eller i tallrikarna innan servering.
Kommentarer
Trackback