Färsfylld lövbiff i dragonsås
4 port

8 st lövbiffar
200 g köttfärs
1 dl vispgrädde
2 äggulor
1/2 tsk salt
1/2 krm grovmald svartpeppar
1/2 tsk dragon
Sås
2 msk finhackad gul lök
smör
2 msk vetemjöl
2 1/2 dl köttbuljong
2 dl vispgrädde
1/2 tsk dragon
soya
2 msk cognac
Blanda färsen med grädde och äggulor.
Smaksätt med salt, peppar och dragon.
Lägg en klick färs på varje biff och vik ihop som ett paket.
Fäst med tandpetare.
Stek biffarna några min. på varje sida och ta sen upp dem.
Fräs löken i smöret i stekpannan och strö över mjölet.
Rör om och späd med buljong och grädde.
Smaksätt med dragon, soya och cognac.
Lägg i köttpaketen och låt eftersteka i såsen några min.
Servera med pressad potatis och kokta grönsaker
Kommentarer
Trackback