Biffgryta

4 port


Ingredienser:

500 g grytbitar av nöt eller nötstek

2 gula lökar              

2 dl vatten

1 kalvbuljongtärning

2 msk kinesisk soja

½ tsk grovmalen svartpeppar

1 dl matlagningsgrädde

idealmjöl



Gör så här:


Skär köttet i mindre bitar, ca 2-3 cm kuber, om du använder nötstek.

Koka upp vatten och buljongtärning i en gryta.

Rör i soja och peppar. Skala lökarna och skär i ringar. Lägg löken och köttet i buljongen.

Låt koka på medelstark värme i 35-40 minuter så att köttet blir mört. Rör om någon gång då och då.

Rör i grädden och rör ner idealmjöl till önskad tjocklek på såsen och låt koka ett par minuter.

Servera med ris.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0