Räkgryta
Räkgryta ca 50 min
4-5 port
1 kg räkor
1+1 msk olivolja
1 liter vatten
2 st paprikor gärna olika färger
1 st vitlöksklyfta
1 msk. tomatpuré
2 dl. creme fraiche
1/2 krm. chili
Gör så här:
- Skala räkorna och behåll skalet. fräs skalet i olja till det vitnar. Häll på vattnet och det koka 15-20 minuter. Sila av och spara buljongen. Släng skalen. Koka ihop buljongen tills ca 2 dl återstår.
- Strimal paprikorna. Hacka löken låt denna fräsa mjuk i oljan. Tillsätt tpmatpuré och låt det fräsa med 1 min.
- Häll på den reduserade räkbuljongen och creme fraiche, koka ihop.
- Tillsätt paprikastrilorna. Koka ca 5 min tills paprikan börjar mjukna. Tillsätt räkorna. Smaka av med chilipeppar och ev salt.
- Servera med ris och sallad
Kommentarer
Trackback