Räkgryta

Räkgryta ca 50 min 
 
 
 
 
4-5 port
1 kg          räkor
1+1 msk   olivolja
1 liter        vatten
2 st           paprikor gärna olika färger
1 st           vitlöksklyfta
1 msk.       tomatpuré
2 dl.          creme fraiche
1/2 krm.    chili
 
Gör så här:
 
  1. Skala räkorna och behåll skalet. fräs skalet i olja till det vitnar. Häll på vattnet och det koka 15-20 minuter. Sila av och spara buljongen. Släng skalen. Koka ihop buljongen tills ca 2 dl återstår.
  2. Strimal paprikorna. Hacka löken låt denna fräsa mjuk i oljan. Tillsätt tpmatpuré och låt det fräsa med 1 min. 
  3. Häll på den reduserade räkbuljongen och creme fraiche, koka ihop.
  4. Tillsätt paprikastrilorna. Koka ca 5 min tills paprikan börjar mjukna. Tillsätt räkorna. Smaka av med chilipeppar och ev salt. 
  5. Servera med ris och sallad
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0