Tre såser till grönsaksdipp
Grönsaker:
Morötter, Gurka, Paprika, Selleri, Blomkol
Sås 1:
ca 35g rucola+ till garnering
1-2 msk citronsaft
125 g fetaost
1½-2 dl crème fraiche
salt, peppar
1 Skär rucolan grovt med kniv eller lägg i mixern
2 Tillsätt citronsaft och fetaost, mixa samman till en röra och späd med crème fraiche till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Garnera med rucolakvist.
Sås 2:
½ dl sweet chili-sås
2-3 msk chilisås eller tomatpuré
1 pressad vitlöksklyfta
1/3 finhackad röd paprika+ till garnering
2 dl grekisk yoghurt
salt, peppar
1 Blanda samman såsen
2 Smaka av med salt och peppar.
Garnera med lite hackad paprika.
Sås 3:
2 dl gräddfil
1 msk majonäs
1 pressad vitlöksklyfta
2 tsk dijonsenap
ev 1-2 msk hackat kryddgrönt
(persilja, gräslök, dill och örtkryddor)
+ till garnering
salt, peppar
1 Blanda samman såsen
2 Tillsätt av kryddgrönt, smaka av med salt och peppar.
Garnera med kryddgrönt.
Morötter, Gurka, Paprika, Selleri, Blomkol
Sås 1:
ca 35g rucola+ till garnering
1-2 msk citronsaft
125 g fetaost
1½-2 dl crème fraiche
salt, peppar
1 Skär rucolan grovt med kniv eller lägg i mixern
2 Tillsätt citronsaft och fetaost, mixa samman till en röra och späd med crème fraiche till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Garnera med rucolakvist.
Sås 2:
½ dl sweet chili-sås
2-3 msk chilisås eller tomatpuré
1 pressad vitlöksklyfta
1/3 finhackad röd paprika+ till garnering
2 dl grekisk yoghurt
salt, peppar
1 Blanda samman såsen
2 Smaka av med salt och peppar.
Garnera med lite hackad paprika.
Sås 3:
2 dl gräddfil
1 msk majonäs
1 pressad vitlöksklyfta
2 tsk dijonsenap
ev 1-2 msk hackat kryddgrönt
(persilja, gräslök, dill och örtkryddor)
+ till garnering
salt, peppar
1 Blanda samman såsen
2 Tillsätt av kryddgrönt, smaka av med salt och peppar.
Garnera med kryddgrönt.
Kommentarer
Trackback