Tre såser till grönsaksdipp

Grönsaker:
Morötter, Gurka, Paprika, Selleri, Blomkol

Sås 1:
ca 35g rucola+ till garnering
1-2 msk citronsaft
125 g fetaost
1½-2 dl crème fraiche
salt, peppar

1 Skär rucolan grovt med kniv eller lägg i mixern

2 Tillsätt citronsaft och fetaost, mixa samman till en röra och späd med crème fraiche till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Garnera med rucolakvist.



Sås 2:
½ dl sweet chili-sås
2-3 msk chilisås eller tomatpuré
1 pressad vitlöksklyfta
1/3 finhackad röd paprika+ till garnering
2 dl grekisk yoghurt
salt, peppar

1 Blanda samman såsen

2 Smaka av med salt och peppar.
Garnera med lite hackad paprika.



Sås 3:
2 dl gräddfil
1 msk majonäs
1 pressad vitlöksklyfta
2 tsk dijonsenap
ev 1-2 msk hackat kryddgrönt
(persilja, gräslök, dill och örtkryddor)
+ till garnering
salt, peppar

1 Blanda samman såsen

2 Tillsätt av kryddgrönt, smaka av med salt och peppar.
Garnera med kryddgrönt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0