Smulpaj med skinka & broccoli

Ingredienser

4-6 port

 

 

150 g rökt skinka, bog eller kassler
400 g broccoli
4 ägg
21/2 dl Kelda matlagningsgrädde

1 dl mjölk
2 dl riven ost gratäng
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

Smuldeg:
2 dl vetemjöl
50 g smör
1 msk vatten



Gör så här


Sätt ugnen på 200 grader.

Skär det rökta köttet i tärningar. Dela broccolin i bitar. Koka den knappt mjuk i lättsaltat vatten. Låt rinna av och lägg den sedan i en smord pajform (ca 24 cm i diameter). Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, ost, salt och peppar. Strö det rökta köttet över broccolin och häll över äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en smulig deg. Strö degen över pajen och grädda ytterligare 20 min. Servera med sallad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0