Glassbomb på blåbärsglass och hallonsorbet

Portioner: 4


Ingredienser

7 1/2 dl blåbärsglass
5 dl hallonsorbet
250 g djupfrysta hallon
1 msk florsocker
1 tsk pressad limesaft

GARNERING:
färska hallon
jordgubbe
blåbär
mynta
1/2 dl crème fraiche



Gör så här
1. Klä fyra runda portionsformar med plastfolie.
2. Rör blåbärsglassen och hallonsorbeten mjuk.
3. Packa blåbärsglassen runt om kanterna och botten i den plastklädda formen. Fyll på med hallonsorbet i mitten. Täck med plastfolie. Ställ formarna i frysen. Går bra att göra flera dagar innan.
4. Tina hallonen, mixa och passera dem till en sås. Blanda såsen med florsocker och limesaft. Går bra att göra flera dagar innan.
5. Garnera tallrikarna med bär och mynta. Lägg hallonsås på tallrikarna. Droppa på små klickar av crème fraiche på hallonsåsen och dra ut dem med en tandpetare.
6. Ta fram glassbomberna ca 30 minuter innan de ska ätas, ställ dem i kylskåp. Stjälp upp glassbomben på hallonsåsen.
7. Servera glassbomben


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0