Flygande Jakob
4 port
1 stekt eller grillad kyckling
1 pkt 150 g bacon
200 g champinjoner färska eller 1 burk ca 200 g skivade
2 dl grädde
1 dl crème fraiche
½ dl chilisås eller ketchup
2 bananer
½ dl salta jordnötter
Gör så här
Dela kycklingen, bena ur och skär köttet i mindre bitar. Lägg dem på ett ugnssäkert fat.
Strimla och fräs baconet i en stekpanna på medelvärme. Låt rinna av på hushållspapper. Skiva och bryn svampen lätt.
Vispa samman grädde, crème fraiche och chilisås eller ketchup. Häll gräddblandningen över kycklingen. Fördela skivade bananer, bacon och svamp ovanpå. Gratinera i 225°C, 15-20 min. Strö över jordnötterna när halva gratineringstiden gått.
Servera rätten med kokt ris och en blandad sallad.
Kommentarer
Trackback