Dinkellimpa

2 limpor



Lång jästid gör det här brödet saftigt och gott. Dessutom håller det längre. Brödet är en riktig fiberbomb som mättar mycket bra.




10 dl dinkelmjöl (fullkorn)

7 dl ljust dinkelsikt

25 g jäst

1 tsk socker

6½ dl fingervarmt vatten

2 tsk salt

½ dl olja

2 dl kokta dinkelkorn

1 dl solrosfrön




Lägg allt mjöl i en bunke. Gör en liten grop i mitten och smula ner jästen. Tillsätt socker och 1 dl vatten. Låt jäsa under bakduk i 40 min.

Rör ner salt, olivolja, dinkelkorn, solrosfrön och resten av vattnet. Knåda degen väl låt jäsa 40 min. Häll degen i två smorda 1,5 l brödformar. Låt jäsa under bakduk i 30 min.

Grädda bröden längst ner i ugnen på 250 grader i 10 min. Sänk värmen till 200 grader grädda i ytterligare 20 minuter


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0