Spröda Nötskorpor

ca 100 st

200 g           smör eller margarin
1 dl                socker
1                    ägg
1 tsk              nystött kardemumma
3 tsk              bakpulver
6 dl                vetemjöl
2 dl                grovhackade nötkärnor
1 dl                kaffe grädde
1 dl                mjölk

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Rör matfettet och socker vitt och poröst. Tillsätt ägget och rör varsamt smeten slät.
  2. Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt i smeten. Häll sist ner kaffegrädden och mjölken och arbeta snabbt till en slät deg.
  3. Stjälp ut degen på mjölat bakbord och dela den i två jämnstora bitar. Forma dessa till längder och skär i mindre bitar.
  4. Rulla degbitarna till runda bollar och lägg på bakplåtsklädd plåt. Grädda i matten av ugnen i 6-7 minuter.
  5. Låt skorporna svalna något och klyv dem därefter med gaffel. Lägg tillbaka på bakplåten med snittytan upp och rosta dem i mitten av ugnen tills de fått svagt gyllenbrun färg, tar ca 3-4 minuter.
  6. Eftertorka skorporna i 100 grader ugnsvärme med luckan lite på glänt tills de känns helt torra, ca 30 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0