Spröda Nötskorpor
ca 100 st
200 g smör eller margarin
1 dl socker
1 ägg
1 tsk nystött kardemumma
3 tsk bakpulver
6 dl vetemjöl
2 dl grovhackade nötkärnor
1 dl kaffe grädde
1 dl mjölk
200 g smör eller margarin
1 dl socker
1 ägg
1 tsk nystött kardemumma
3 tsk bakpulver
6 dl vetemjöl
2 dl grovhackade nötkärnor
1 dl kaffe grädde
1 dl mjölk
- Sätt ugnen på 225 grader. Rör matfettet och socker vitt och poröst. Tillsätt ägget och rör varsamt smeten slät.
- Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt i smeten. Häll sist ner kaffegrädden och mjölken och arbeta snabbt till en slät deg.
- Stjälp ut degen på mjölat bakbord och dela den i två jämnstora bitar. Forma dessa till längder och skär i mindre bitar.
- Rulla degbitarna till runda bollar och lägg på bakplåtsklädd plåt. Grädda i matten av ugnen i 6-7 minuter.
- Låt skorporna svalna något och klyv dem därefter med gaffel. Lägg tillbaka på bakplåten med snittytan upp och rosta dem i mitten av ugnen tills de fått svagt gyllenbrun färg, tar ca 3-4 minuter.
- Eftertorka skorporna i 100 grader ugnsvärme med luckan lite på glänt tills de känns helt torra, ca 30 minuter.
Kommentarer
Trackback