Wienernougat

Ca 25 st

 

250 g nougat

125 g Mörk choklad

100 g flagad mandel

 

 

 

 

Rosta den flagade mandeln gyllenbrun i

en torr stekpanna.

 

Fyll en kastrull till hälften med vatten och

sätt i en glasskål som passar kastrullen. Bryt

nougaten i bitar och lägg ner dem i glasskålen.

 

Finhacka den mörka chokladen och låt den

smälta ner till tillsammans med nougaten i

vattenbadet. När chokladmassan är flytanda

blandar du ner den rostande mandeln.

 

Häll massan i en avlång form som du klätt med

bakplåtspapper. Vik ner bakplåtspappret så att

det omsluter chokladmassan. Låt stelna några

timmar, gärna till dagen efter, innan du skär

wienernougaten i bitar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0