Nougatkulor

25 st

 

130 g  nougat

500 g  mandelmassa

200 g  mörk choklad

1 msk  rapsolja

Tips! Rulla kulorna i kakao istället för att doppa dem i choklad

 

Gör så här

1 Skär nougaten i 20–25 mindre bitar. Gör detsamma med

  mandelmassan.
2 Kavla eller tryck ut mandelmassan till en liten platta och

   lägg på en bit nougat.
3 Rulla ihop till en kula där mandelmassan täcker nougaten.

   Gör likadant med resten av mandelmassan och nougaten.
4 Smält chokladen i vattenbad och rör ut chokladen med oljan.
5 Doppa kulorna i den smälta chokladen.
6 Lägg kulorna på en bricka eller skärbräda och ställ kallt att

   stelna.
7 Lossa försiktigt nougatkulorna från underlaget och lägg i en

   burk.
8 Förvara nougatkulorna kallt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0