Filégryta

4 port.




600g         Fläskfilé

2 msk       Margarin                           

1 pkt         Bacon

1               Lök

1               Paprika

2½ dl        Mellan grädde

2 dl           Vatten     

1 tärning   kalvbuljong

2-3 msk    Maizenaredning brun

1 dl           Vindruvor

                 Salt

                 Peppar




Skär köttet i skivor, bryn å lägg i en gryta.


Strimla bacon, paprika å hackad lök. Fräs bacon skivorna tills de börjar få färg. Lägg i paprika och lök å fräs en stund. Lägg över i grytan.


Späd med grädde vatten å buljong. Koka i 5 min. Red av å smaka av. Blanda ner urkärnade vindruvor.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0